Kan ik een simulatie via internet spelen?

 

Simulaties kunnen met VRTsim lokaal (alle deelnemers op dezelfde locatie) of gedistribueerd via internet worden uitgevoerd (teams op verschillende locaties). Een uitvoering op locatie heeft veel voordelen, vooral vanuit educatief oogpunt. De trainer kan direct observeren hoe de deelnemers bezig zijn, en kan hier persoonlijk feedback op geven. Door de interacties tussen de teams ontstaat ook meestal een zeer stimulerende sfeer.

Maar soms zijn er geografische bezwaren om het op deze manier te doen. Het is in dat geval ook mogelijk de simulatie via internet te spelen, met elk team op de eigen locatie. Soms speelt ook het tijdsaspect een rol, wanneer het niet mogelijk is om de teams voldoende tijd aaneengesloten uit hun dagelijks werk te halen voor een één- of meerdaagse simulatiesessie. In dat geval bevelen we wel aan om zo mogelijk toch met een korte sessie (bijvoorbeeld een halve dag of een avond) op locatie te starten en ook een afsluitende ronde op locatie te spelen.
De tussenliggende ronden kunnen dan via internet gespeeld worden.

De ingebouwde Email faciliteit kan bij goed gebruik een deel van de bezwaren opvangen. Hiermee kan de docent toch direct met de teamleden communiceren en desgewenst kunnen ook de teams onderling op deze manier communiceren.

Sorry, dit bericht is nu gesloten voor commentaar.