Onze Doelgerichte Werkwijze

 

Onze werkwijze hangt uiteraard geheel af van uw vraag of probleem. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend gesprek over uw situatie en op basis daarvan doen we u een voorstel voor een oplossing. Hieronder geven we enkele voorbeelden van wat u met onze werkwijze kunt bereiken.

Met onze hulp biedt u een uniek trainingsprogramma aan

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het gebruik van simulaties de leeropbrengst van trainingen aanzienlijk verbetert (NTL, Meister, e.a.). Toch kunnen nog maar weinig trainingsbureaus dit aanbieden. Wij hebben de expertise om dit ook voor u te realiseren. Uw bestaande management training, of een nieuwe training op basis van uw wensen, breiden we uit met een simulatie waarmee de stof uit de training op een realistische manier geoefend kan worden. Die combinatie levert voor uw deelnemers een nog effectiever trainingsprogramma op. Deze aanpak noemen wij — “Van Training naar Action Learning” —.

Het leereffect van uw management trainingen is aantoonbaar verbeterd

Door middel van simulaties kunnen uw cursisten veilig oefenen in een realistische omgeving. Waarbij ze dezelfde problemen tegenkomen als in de praktijk, inclusief zichzelf en hun omgeving. Hierdoor zijn ze beter voorbereid op de gebruikelijke frustraties in de transitie van theorie naar praktijk, zoals weerstand en tegenwerking. Het leereffect van de training blijft daarmee langer en kwalitatief beter in stand.

werkwijze

Dankzij het extra en real-life oefenmateriaal zijn de trainingen veel effectiever geworden

Doordat in een simulatie alles bij elkaar komt, vallen verbanden op hun plek, ontstaan nieuwe inzichten, worden de nieuwe patronen in de praktijk herkend en weet men adequaat te reageren. Door realistische en uitdagende teamopdrachten wordt de training bovendien een feest om te doen.

Wij leren u de ins en outs van simulaties en u kunt er direct mee aan de slag

Wij kunnen de begeleiding van de simulatie geheel op ons nemen. Maar ook bieden we met een train-de-trainer sessie u de benodigde ondersteuning zodat u desgewenst zelf met vertrouwen de begeleiding van de simulatie kunt overnemen. Wij laten het u graag zien, helpen u de valkuilen te vermijden en begeleiden u waar gewenst bij de implementatie.

Na een gesprek met ons hebt u duidelijkheid welke werkwijze het meest effectief is

Het hangt van het leerdoel en de context af welke leervorm het meest gewenst is. Simulaties kunnen complexe situaties nabootsen. Daarmee zorgen ze voor meer aansluiting tussen theorie en praktijk. Wat ze bijzonder effectief maakt bij management trainingen. Maar er zijn uiteraard ook situaties waarin andere werkvormen effectiever kunnen zijn. Wij adviseren u graag welke leervorm het beste bij uw situatie past.


Lees hier verder over onze diensten of bekijk eerste enkele case studies en voorbeelden.