mrt 122013
 

De ontwikkeling van VRTsim staat natuurlijk niet stil! Een vraag die ik al enkele malen heb gekregen is de mogelijkheid om de resultaten van de gesimuleerde virtuele bedrijven of instellingen op een meer grafische manier of middels animaties te kunnen presenteren. Net zoals voor de rest van het platform hebben we een manier gezocht om dit op een zo generiek mogelijke manier te kunnen aanbieden, met als voordeel dat het toevoegen van een grafiek of animatie niet tot ingrijpende software wijzigingen in het model leidt. Om deze en andere toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken is de web-interface opnieuw geïmplementeerd op basis van JSF en PrimeFaces. Dit zijn technieken die meer mogelijkheden bieden voor dergelijke toevoegingen in een real-time, web-based simulatie.

Bij nieuwe features zorgen we er uiteraard altijd voor dat de bestaande simulaties ongewijzigd bruikbaar blijven, maar desgewenst ook van de nieuwe features voorzien kunnen worden.

Hebt u zelf behoefte aan een feature die u nog niet in VRTsim hebt gevonden? Post het dan in het commentaar hieronder, en wie weet gaan we dit in de komende tijd wel implementeren.

  Eén reactie to “Nieuwe ontwikkelingen”

  1. Eventrapport.

    Een nieuwe optie is de generatie van een eventrapport. Dit geeft je als spelleider een overzicht van opvallende beslissingen, berekeningen, verbanden en resultaten in de simulatie. Hierop kunnen selecties per periode en/of per bedrijf worden gemaakt. Dit is een enorm waardevol tool wanneer je wilt nagaan hoe bepaalde resultaten tot stand zijn gekomen, doordat je direct over een chronologisch overzicht van de opvallende gebeurtenissen beschikt.

    Om dit eventrapport te kunnen genereren moet dit wel in het model voorzien zijn. Bestaande modellen kunnen er eenvoudig op worden aangepast. Vraag ons s.v.p. naar de mogelijkheden.

 Geef een reactie

U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.