mrt 102013
 

blog

Dit is het eerste artikel van een nieuwe blog over management simulaties.

Het doel van deze blog

In deze aflevering ga ik in op het doel van deze blog, voor wie deze bestemd is en wat u hier kunt verwachten. De blog heeft 3 doelstellingen:

Voor wie is deze blog bedoeld?

audience

in-coorporate trainers: Veel grote bedrijven hebben eigen trainingsafdelingen die onder meer management trainingen verzorgen. Deze vragen ons veelal om geheel op hun specifieke bedrijfssituatie afgestemde simulaties te bouwen, gebaseerd op hun eigen bedrijfsprocessen en cijfers. We zullen in deze blog onder meer laten zien hoe wij die afstemming kunnen verzorgen en hoe je als bedrijf simulaties in je MD-programma kunt inpassen.

trainingsbureaus: Trainingsbureaus die diverse management trainingen verzorgen, al dan niet voor een specifieke bedrijfstak, vragen vaak om een breed inzetbare simulatie. Soms afgestemd op een specifieke bedrijfstak, soms ook juist niet. In deze blog gaan wij ook in op de vraag hoe wij deze match kunnen vormgeven en hoe je het maximale rendement uit simulaties haalt. Ook kunnen wij in overleg train-de-trainer programma’s verzorgen.

zelfstandige trainers: voor deze groep trainers hebben wij een aantal direct inzetbare trainingen klaar liggen. Deze worden met name al in het MKB en de zorg toegepast. Deze simulaties zijn i.h.a. meer generiek van opzet dan de in-corporate trainingen waardoor ze breder inzetbaar zijn. In onze blog zullen we een aantal voorbeelden laten zien hoe deze simulaties door deze doelgroep succesvol zijn toegepast.

deelnemers aan simulaties: voor deelnemers zullen we een aantal artikelen schrijven die hen helpen zich op een simulatie voor te bereiden, zodat je er als deelnemer het maximale leereffect uit haalt.

Wat kun je hier in de nabije toekomst verwachten?

artikelen

Tot ziens?

Fijn dat u hier al gekeken hebt. Op de overzichtspagina kunt u kijken of er nog andere interessante artikelen voor u zijn. De nieuwste staan bovenaan. We hopen u snel weer terug te zien!

  8 Reacties to “Nieuwe blog over management simulaties”

 1. Hoi Paul,

  Prima initiatief! Ik zal je blog in de gaten houden en afhankelijk van de content andere hier actief naar verwijzen.

  Hef alvast het glas op je eerste post!

  Succes!

  Vriendelijke groet,
  Nico Groenenberg

 2. Hoi Paul,

  Mooie blog en verzoek. Ik ga hem meenemen in mijn groep van OR-gamers, kijken of we daar vragen gaan krijgen, zit nu nog in de conceptuele fase.

  succes
  JOhan

 3. Hallo Paul,

  Goed initiatief om te beginnen met een blog!

  Een aantal dingen die je in de blog kan behandelen:
  – Hoe zet je een simulatie effectief in bij een training.
  – Hoe kan ik er voor zorgen dat de mogelijke extra kosten worden opgebracht door de training. maw hoe overtuig ik mijn klanten om meer te betalen voor een training met simulatie.
  – Wat moet ik als trainer weten om een simulatie te gebruiken?
  – Hoe kenmerkt een goede management simulatie zich?

  Zomaar een aantal ideeën. Hoop dat je er wat aan hebt.

  Groeten,
  Timon

 4. Dag Paul,

  Een mooi initiatief. Zoals je weet vind ik serieus games een mooie toevoeging in het palet van werkvormen van een trainer. Zeker als het de juiste didactische en leerdoelen dekt!

  • Hoi Nico,

   Leuk om je hier ook te mogen ontmoeten! Ik ben het natuurlijk helemaal met je eens dat het een prima aanvulling op de mogelijke werkvormen is, met name voor management trainingen. Had je vanuit jouw uitgebreide ervaringen met serious games bepaalde leerdoelen in gedachten waarvoor het bijzonder geschikt is?

   Paul

 Geef een reactie

U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.