mrt 192013
 

Toegevoegde waarde voor de trainer

Management Simulaties zijn zonder twijfel de beste manier om integraal met de stof van een management training te kunnen oefenen. Wanneer je als trainer in staat bent simulaties in je aanbod mee te nemen, dan steek je daarmee direct hoog boven je concurrentie uit. Want hoezeer men het er ook over eens is dat simulaties een geweldig tool vormen, toch zijn er nog weinig trainers die dit kunnen aanbieden. Veel trainers denken nog dat simulaties moeilijk in het gebruik zijn, duur zijn of beperkt in toepassingsmogelijkheden. Dit hoeft echter met de huidige internet mogelijkheden zeker niet meer het geval te zijn!

Toegevoegde waarde voor de cursist

Simulaties zijn een manier om met vrijwel alle aspecten van een management situatie tegelijk en integraal bezig te zijn. Het managen van een virtueel bedrijf, samen met je eigen team, is bovendien een bijzonder spannende en uitdagende aangelegenheid. Daarnaast is het voor de cursist bovendien een veilige situatie. Immers, fouten mogen hier gemaakt worden, je leert er alleen maar van! Zelf doen, met vallen en opstaan is, is absoluut de beste leermeester. Kennis van theorie is noodzakelijk, maar zonder intensieve oefening gaat deze snel verloren. Bovendien heeft je docent alle controle, de mogelijkheid directe feedback te geven en problemen afhankelijk van je specifieke leerdoel in te brengen.

retention

Enkele cijfers

Trainen is in de huidige economie een voortdurende noodzaak om bij te kunnen blijven in je kennis en vaardigheden. Maar zijn trainingen eigenlijk wel zo effectief? In een land als Nederland wordt jaarlijks ruim € 3 miljard (cijfer CBS) uitgegeven aan bedrijfstrainingen. Brengt dit zijn geld wel op? Een vraag die zeker in deze crisistijd vaak gesteld wordt. Toch wordt bij het boeken van een training vaak alleen naar de inhoud gekeken, niet naar de effectiviteit van de gebruikte overdrachts­methodieken. De effectiviteit van een training hangt nauw samen met de vraag in hoeverre de cursist zelf actief met de stof bezig is. De retentie (de hoeveelheid stof die na een week nog gereproduceerd kan worden) is bij een passieve lezing hooguit enkele percenten. Door het zelf te doen (zoals bij een simulatie) kan dit oplopen tot wel 75%.

 Geef een reactie

U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.